Monday, 28 March 2016

Cara Untuk Memutihkan Gigi Paling Cepat Dan Senang


Hi Assalamualaikum semua :D How are you doing today? I'm feeling GREAT today!!! Sebab hari ni nak share tips untuk memutihkan gigi paling CEPAT dan SENANG yeay!!! Bila gigi putih baru la tak malu nak senyum kan hehe.. Tgk la cenonet tu sengih kemain kau hahaha.. Nanti lepas kita dah follow tips ni boleh ler senyum macam cenonet tu :p


STEPS

Barang yang diperlukan:
  1. Berus gigi
  2. Lemon
  3. Baking Soda

Firstly, masukkan baking soda and titiskan air lemon bersama baking soda and jadikannya paste macam dalam pic tu.. Korang letak dekat berus gigi and gosok gigi guna paste tu or korang boleh letak paste tu dekat gigi and biarkan dalam 3 minutes tapi rasa dia mmg bluekkk tak sedap hahaha..nak cantik kan? Rasakan! hahaha..

Lepas 10 minutes, kumur sampai bersih.. Baking soda ni dia akan menghilangkan noda-noda atau kotor-kotor yang ada pada gigi BUT pakai dalam 2 kali sebulan SAHAJA sebab taknak rosakkan lapisan alami gigi kita..



Untuk pengakhiran, gosokkan lemon dekat gigi yang comel comel tu dalam 3 minutes.. Lemon pula bertindak sebagai agen pemutih so boleh la putihkan gigi yang tak berapa nak putih tu hehe :D Kalau lemon korang boleh gosok 2 kali seminggu!







Sorry Eqa memang kurang sikit kalau senyum nampak gigi ni itu nampak pelik tu hahaha!!! Korang boleh try cara Eqa jaga and putihkan gigi ni for 3 months and tgk result dia macam mana. Macam biasa la lepas dah try jangan lupa snap pic and tag Eqa okay cinta XOXO!!!
Sponsored shawl by Raisya Shawl


Follow IG

@eqafakhri
@raisyamudd