Tuesday, 19 April 2016

Produk Review

Hi Darlings semua :D Hari ni nak review this one produk yang Eqa dah lama pakai on my skin and the results are AMAZING!!! Produk yang sangat simple and straight forward and yang penting NO CHEMICALS yeayyy!!!


Tadaaaa inilah rutin harian Eqa yang WAJIB sebelum tidur. Disebabkan skin Eqa very dry so Eqa memang pakai Aloe Vera Gel ni every night as a mask. The best part is Eqa pakai mask sampai esknya baru cuci hahaha.. Tak perlu takut sebab Aloe Vera ni kan contains 100% aloe vera so pakai lama mana pun tak harm your skin. 

Jom Eqa share sikit benefits of aloe vera:
  1. Since skin kita memerlukan nutrisi yang secukupnya untuk nampak sihat dan glowing, aloe vera pula memang memberikan nutrisi yang AMAZING to our skin. Orang panggil aloe vera ni "Herba Ajaib". Kenapa eh? Haaa sebab aloe vera boleh memulihkan kulit terbakar, luka, kulit kering and macam-macam lagi..
  2. Aloe vera juga mengandungi Vitamin C, E dan beta carotene yang bertindak sebagai anti-penuaan. Perghhh kalau nak awet muda jangan lupakan aloe vera okay! 
  3. Selain daripada korang apply dekat skin, boleh juga buat as juice untik minum. Kalau minum pula boleh melancarkan digestion system korang. Haaa nanti senang la sikit kan nak membuang tu :p 
  4. Aloe vera bukan je nak treat kulit kering, untuk acne pun boleh. Eqa memang suka pakai produk yang 0 chemicals sebab kulit Eqa very very very sensitive! 3 kali very tu korang faham faham la eh betapa sensitivenya kulit Eqa. Siapa kulit sensitive macam Eqa pakailah aloe vera sbb memang sesuai untuk sensitive skin. 
  5. Aloe vera boleh buat KURUS weh!!!! Haa yang tu Eqa share lain hari tapi memang membantu untuk kurus.
Eqa pernah tanya dekat Dr. Dermatologist, dia cakap kalau nak pakai mask everyday pun boleh takde masalah. In fact, Dr. tu yang suruh Eqa leave the mask overnight. So Eqa memang dah terbiasa tidur bersama mask. Esk tu baru basuh bila mandi. Nak kulit cantik kan? Nasib la korang HAHAHA! 

Selain daripada aloe vera gel ni ada juga extra mask yang Eqa beli but Eqa beli randomly je takde specific brand pun. Asalkan kena dengan purpose kita nak pakai mask. Contohnya, kalau acne skin beli la untuk acne, kalau dry skin beli la yang untuk moist kan skin..Korang kalau nak treat skin, kena treat satu-satu. Tak boleh nak treat semua masalah dalam satu masa. Nanti habis rosak terus skin tu. Skin kita pun kena bernafas juga so sekali sekala biar skin FREE from everything. Pehe dok? Jangan dok tepek je benda-benda dekat muka tu!

Soooo, dah pun tahu lagi satu rahsia Eqa ye hehehe..more to come insyaAllah. Eqa memang suka nak share everything about beauty. Korang nak tahu apa-apa tanya je okay. 

Jangan lupa follow blog Eqa and leave me a comment XOXO!!!
Follow IG @eqafakhri dan @raisyamudd