Wednesday, 23 March 2016

Tips Untuk Panjangkan Bulu Mata (Naturally)


Hi Assalamualaikum darlings :x Apa kena pula la Eqa ni dok terbeliakkan mata dia ye? Hehe sebenarnya saje je nak show off bulu mata I yang lebat tu cehhh :p Bulu mata ori okay NO EXTENSION!!! Ini yang nak bongkar rahsia ni haa macam mana nak bulu mata ala ala Che Ta gitu..
Excited kan nak tahu? Jom Eqa share my lil secret jeng jeng jeng…


So apa yang you guys perlukan ini je! Very the simple one BUT kena la buat secara istiqamah (consistent) okay! Don't malas malas! Dekat picture tu kita ada;

  1. Vaseline 
  2. Eyelashes curler
  3. Brush
  4. Eyelashes serum (apa-apa brand pun boleh aje but this one optional)
  5. Mascara
STEPS

First thing to do is kita curl kan eyelashes kita using any eyelashes curler. Yang ni Eqa beli dekat Watson je dalam RM18 macam tu and tahan sangat lama! Ni rasanya dah setahun kot pakai. Selagi tak hilang pakai je ler..



Celupkan cotton bud ke dalam vaseline eleh macam masak la pula kan hehe. Vaseline ni sangat membantu untuk bagi lashes kita lebih moisture and sihat. Selalunya letak as lip balm je kan, now korang dah tahu dekat eyelashes pun sangat membantu!

OR


Serum ni sangat bagus untuk eyelashes kita but a bit expensive nak maintain. This one Eqa beli dekat Cosway Pharmacy for RM80 (membership price) Tak sure normal price berapa. Boleh try kalau nak.. Choose la either nak guna vaseline or serum ni.. Serum ni yang bestnya dia buat lashes Eqa nampak sihat dan tebal! I loike!




Sapu vaseline tu dekat biji mata hahaha takdelah gila kau! Nak cantik ke nak mati ni? hahaha okay FOCUS Eqa! Sapu vaseline dekat semua bulu mata kita atas dan bawah..




Selesai je sapu vaseline or serum tadi, masa untuk….sikat bulu mata yeayyy!!! Best tahu sikat bulu mata rasa macam nak tidur. Lagi best kalau ada orang sikatkan hahaha.. Sikat la sampai korang rasa puas ye :D Sikat bulu mata ni sebab nak merangsang pertumbuhan bulu mata kita supaya lebih sihat dan panjang! 




Kita dah pun sampai penghujung.. Boleh sambung dengan pakai mascara apa-apa jenis brand pun but DIOR memang fav Eqa daripada dulu!!! Senang nak basuh kalau kita nak solat and nampak lebih natural. Mascara ni mahal sikit lah kan, RM176 kalau tak silap. (Tips: Kalau nak pakai DIOR beli lah dekat airport sebab sangat MURAH dalam RM100 macam tu je!!!) Siapa nak pergi airport call I okay! Nak pesan :p



Ini lah jadinya bila dah selesai hahahaha :p Apa lagi dah boleh boleh dah prepare barang-barang and TRY NOW!!! Try la for 3 months tgk macam mana jadi ke tidak okay. Please leave a comment kalau ada request or ada apa-apa nak tanya XOXO!!! 

Follow IG @eqafakhri
@raisyamudd